As-salam.
Tempoh hari Along, anak Mak Aji mengirimkan tauhu Sumedang yang katanya popular di Johor. Mak Aji pernah merasanya semasa berkunjung ke rumahnya beberapa bulan lepas. Tauhu ini Mak Aji makan begitu sahaja, pun sedap! Pada peknya dicadangkan agar dimakan dengan sambal kicap atau dengan cili api. Mari kita lihat:
Tauhu Sumedang with a little platescape (notice the new plate??) |
Hari ini menu berbuka cukup mudah, ayam masak kicap, ikan sardin rebus digoreng dan tauhu sumedang serta ulam. Sudah hilang idea mahu makan apa untuk berbuka. Sebenarnya untuk berbuka boleh sahaja makan apa yang ada di hadapan mata. Yang merisaukan, waktu bersahur - masing-masing dengan muka 'seposen', bertongkat dagu sambil makan!!
Catatan: Hendak masak apa untuk sahur nanti ya???
2 comments:
tahu semedang pastinya bertambah lazat bila dihidang di atas plate baru itu...:-)
he he he!! Tahupun!
Post a Comment