Kita sering pening kepala apabila buntu menghasilkan gubahan coklat untuk hantaran. Mak Aji mendapat idea baru untuk membantu kita apabila menghadapi situasi ini. Malahan juga, gubahan coklat ini boleh dijadikan bunga tangan (hand bouquet) untuk pengantin! Mari kita saksikan foto berikut:
|
Jambangan bunga coklat! |
Mari kita lihat langkah-langkah untuk menghasilkannya:
|
Mulanya di sini. Coklatnya jangan di'sula', nanti rosak! |
|
Dapatkan posisinya. |
|
Berlapis-lapis balutnya! |
|
Hampir siap, cuma belum dilapisi luarnya dengan kain net
dan belum dikemaskan dengan riben. |
|
Dah siap! Riben terlebih kelopak kata cikgu, kena kurangkan saiz riben
sesuai dengan saiz jambangan! Ya, cikgu! |
Kalau untuk hand bouquet, kenalah lebih banyak coklatnya dan batang buluhnya perlu lebih panjang lagi!
5 comments:
eemmm... dah boleh ambil tempahan nampak gayanya ni....heheheh
Entahlah Su, baru dok buat satu jambangan enam kuntum coklat, dah sakit urat tangan, he he!!
mak aji, boleh amik tempahan sekarang? (betul2 ni!)
kak, bahaya buat hand bouquet untuk pengantin. tersangat menggoda coklatnya tu. takut nanti ada pulak budak2 tarik sbb nak coklat yg sedap tu. takpun pengantin yang ngap...hehehehhe...
(baru berapa hari kursus dah macam2 kak bleh buat. bestnya....)
Dieyana, biar betul, sungguh2 ke ni?? he he, buat gobar je!!
Aida, coklat tu memang terikat kuat pd batangnya, insya-Allah tarik x tanggal. Kalau pengantin ngap x taulah, he he!!
Insya-Allah, memang kalau dah belajar, dan minat pulak, byk yg dpt belajar!!
Post a Comment