Followers

Wednesday, 31 October 2012

Ole-ole dari Kampung

As-salam.

Kalau sebelum ini Mak Aji bertangguh untuk membuat som tham kerana tiada lesungnya yang khusus, maka sekarang tiada lagi alasan untuk tidak membuatnya lagi sebab lesung sudah diperoleh:

Lesung Som Tham!

Sekarang lesung sudah ada, betik dan cili api sedia ada di pokok, udang kering ada, nisan khasnya sudah ada. Yang tiada asam limau nipis, kangkung, tomato. Insya-Allah akan dicari nanti. Bila nak dibuatnya ya???

3 comments:

nurbijen said...

Som tam? sedap nyer....

Anonymous said...

Cantik lesung. Kayu ke?

Ummu Madihah said...

Salan Nur. Belum sempat buat lagi, insya-allah nak buat juga sehari dua ni.

Salam Mar. Ya, lesung kayu khas untuk menumbuk bahan untuk som tham. Bahannya insya-Allah x hancur spt lesung batu tp serata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...