Followers

Wednesday, 3 August 2011

Iftar hari ketiga

Menu berbuka asam rebus ikan segar menggunakan daun kesum dan kacang bendi 'segar dari ladang.' Mak Aji petik juga cili api 'segar dari ladang' untuk dimasukkan ke dalam sos ikan (budu) dimakan dengan ulam kacang bendi yang dicelur. Selain itu Mak Aji rebus telur asin yang dibikin sendiri oleh Pak Aji, sedang elok, tak masin dan tak tawar. Kumpulan pertama telur asin dah habis, tinggal lagi sebalang. Pak Aji kata nak kena cari lagi telur itik untuk buat telur asin lagi. Wah, dah yakin nampak buat telur asin sendiri! Sat lagi boleh berniaga kat pasar malam!!

                                  buah bendi dah boleh petik


                                buah bendi sulung


                           asam rebus guna bendi, daun kesum

                                telur asin bikin sendiri
 Puas betul makan malam ni, syukur alhamdulillah. Yang puas tu sebab makan hasil tangan sendiri. Berbunga hati Mak Aji!! Dalam hati ada taman!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...